14.2 C
Warszawa
sobota, 19 kwietnia, 2025
Reklama

Natura w duecie

► KONKURS KULINARNY DLA KGW
► 20.000 zł.

Konkurs ma na celu:
1. Kultywowanie polskiego dziedzictwa kulturowego związanego z tradycjami kulinarnymi.
2. Dbałość o poczucie tożsamości lokalnej.
3. Wspieranie Kół Gospodyń Wiejskich w aktywizacji społeczności lokalnej na obszarach wiejskich.
4. Promowanie zrównoważonego gotowania opartego na sezonowych, lokalnych produktach i idei zero waste.

Rodzaj wsparcia:
NAGRODA RZECZOWA
NAGRODA PIENIĘŻNA
Budżet konkursu:
20.000 zł.
Partner zagraniczny:
NIE
Składanie wniosków przez internet:
TAK
Kto może wziąć udział?
Koła gospodyń wiejskich zarejestrowane w Krajowym Rejestrze KGW.
Informacje dodatkowe:
Organizatorem konkursu jest Fundacja Krajowej Grupy Spożywczej S.A. „Pomaganie krzepi”. Współorganizatorem konkursu jest Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Współorganizatorem II etapu konkursu jest Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego Sp. z o.o.
Cele konkursu:
1. Kultywowanie polskiego dziedzictwa kulturowego związanego z tradycjami kulinarnymi.
2. Dbałość o poczucie tożsamości lokalnej.
3. Wspieranie Kół Gospodyń Wiejskich w aktywizacji społeczności lokalnej na obszarach wiejskich.
4. Promowanie zrównoważonego gotowania opartego na sezonowych, lokalnych produktach i idei zero waste.
Konkurs składa się z dwóch etapów.
Etap 1: polega na przesłaniu przez KGW przepisu autorskiego dania, którego składnikami są: przynajmniej jeden krajowy, sezonowy owoc i jedno krajowe, sezonowe warzywo. Danie może mieć charakter słodki lub wytrawny (nie może to być napój). Do drugiego etapu zostaną zaproszone 24 KGW.
Etap 2: polega na przygotowaniu i zaprezentowaniu przed jury konkursowym dania, do którego przepis został przesłany w Etapie I. W ramach drugiego etapu zostanie wyłonionych 5 zwycięzców.
Drugi etap konkursu odbędzie się 9 sierpnia 2025 r. w Pałacu i Stadninie Koni w Walewicach.
Trzy zespoły biorące udział w II etapie konkursu zostaną zaproszone do udziału w festiwalu kulinarnym, podczas którego będą miały możliwość udziału w tzw. „live cooking” (tj. gotowaniu na żywo) i rywalizacji o nagrodę specjalną w wysokości 2.000 zł brutto.
Nagrodami głównymi są nagrody rzeczowe – mały sprzęt AGD oraz produkty Grupy Kapitałowej Krajowej Grupy Spożywczej S.A.
Termin składania wniosków: 
1 czerwca 2025
Źródło / Więcej informacji:
Informacja o konkursie na stronie Fundacji Krajowej Grupy Spożywczej S.A. „Pomaganie krzepi”
Kontakt

Temat: KONKURS KULINARNY DLA KGW
Budżet naboru wniosków: 20.000 zł.
Wnioskowanie przez internet:
  • Tak
Partner zagraniczny:
  • Nie
Wnioskodawca:
  • Koło gospodyń wiejskich
Rodzaj wsparcia:
  • nagroda

Najnowsze

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

inne programy